Meltdown Festival 2012

Op zaterdag 6 oktober 2012 organiseert NewArts055 in samenwerking met Productiehuis USA het eerste Meltdown Festival op het binnenterrein van het Cultuur Kwartier in het centrum van Apeldoorn.

Het Meltdown Festival is een samensmelting tussen diverse dans-, muziek-, en kunststijlen, waarbij hiphop en cross-over centraal staan. Met de zogenoemde cross-over wordt bedoeld, dat diverse muziekstijlen elkaar raken. Zo kan je tijdens het Meltdown Festival onder meer breakdancers zien dansen op de beats van de djembés of hoor je rappers rappen op de klassieke klanken van een orkest.

EEN FESTIVAL VOL MUZIEK, KUNST EN DANS

Op het festival zullen zowel internationale als lokale artiesten uit de (hiphop) dans-, muziek en kunstwereld aanwezig zijn om zijn of haar discipline aan het Apeldoornse publiek te presenteren.

 

GRAFFITI-KUNST, DEMO’S EN WORKSHOP

Naast optredens en dancebattles zijn er diverse demonstraties, workshops en exposities om te bekijken of aan deel te nemen. Zo kan je onder andere deelnemen aan graffiti workshops onder leiding van Willem-Paul Koenen van het Apeldoornse bedrijf Bevlogen Verf.

DANCEBATTLES EN DANSPROEVERIJ

Het Meltdown Festival is tevens onderdeel van de “week van de dans”. Het Meltdown Festival speelt hier op in door serieuze dancebattles te organiseren volgens het bekende dansconcept Dwarsliggers. De organisatie hiervan wordt verzorg door DubbelZoDwars. Deze dancebattles vinden op diverse locaties plaats op het festivalterrein. Tevens vindt er op het podium een Dansproeverij plaats: verschillende dansscholen krijgen de gelegenheid zichzelf te presenteren aan het Apeldoornse publiek.

Bekijk de site, of neem de Meltdowntour!

×

U kunt niet meer reageren.